aantal personen: 6-8


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 eetlepels olijfolie

    • 1 gesnipperde ui

    • 4 teentjes knoflook

    • 3 eetlepels tomatensaus

    • 6 koppen visbouillon (van koppen en graten en daarna gezeefd)

    • 1/2 kop groene erwten

    • 1/2 kop jonge mais

    • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

    • 1 theelepel zout

    • 1/4 theelepel chilipoeder

    • 1 theelepel marjolein of oregano

    • 1 pakje roomkaas of kwark (90 gr)

    • 2 koppen melk

    • 24 grote diepvriesgarnalen (ontdooid, gepeld en de rugstreng verwijderd)

    • 4 losgeklopte eieren

    • 6 kleine gebakken visfilets

  • Bereiding:


    • Laat de olie heet worden in een soeppot of pan en fruit de ui en knoflook tot ze mooi bruin zijn

    • Haal de knoflook eruit

    • Voeg de tomatensaus, visbouillon, erwten, mais, aardappelen, zout, chilipoeder en marjolein (of oregano) toe

    • Breng het aan het sudderen en laat het 20 minuten zacht koken

    • Klop de roomkaas of kwark tot ze zacht is en doe ze steeds roerend beetje bij beetje bij de soep

    • Doe er al roerend de melk bij, breng het zacht aan de kook en voeg de garnalen toe

    • Laat het 3 minuten sudderen en neem dan de pot of pan van het vuur

    • Roer geleidelijk 2 koppen hete soep bij de losgeklopte eieren

    • Giet het eimengsel terug in de soep en laat die al roerend op laag vuur opnieuw heet worden

    • DE SOEP MAG NIET MEER KOKEN!!!! (Anders gaan de eieren schiften)

    • Leg een stuk gebakken visfilet in elke soepkom en schep de soep over de vis