Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 500 gr lamsstoofvlees met been
- 500 gr pompoen in stukjes gesneden of 500 gr zuchini of kousa
(courgette) - 1 eetlepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 1/2 liter water
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels bloem
-
Bereiding:- Doe het lamsvlees met de pompoen, zout, peper en water in een grote
soeppot - Breng het op hoog vuur aan de kook en schuim de bouillon af
- Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 uur sudderen
- Verhit de boter in een andere pan
- Roer de bloem erbij en laat het 2 minuten bakken
- Giet er daarna 2-3 kopjes bouillon bij en blijf goed roeren tot er een
dikke saus ontstaat - Haal het vlees uit de soeppan, trek het van de botten en doe het weer
in de soep - Voeg nu de saus bij de sudderende bouillon en laat nog 3/4 uur koken
- Dien direct op
- Doe het lamsvlees met de pompoen, zout, peper en water in een grote