Aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr lamsstoofvlees met been
    • 500 gr pompoen in stukjes gesneden of 500 gr zuchini of kousa
      (courgette)
    • 1 eetlepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 1/2 liter water
    • 2 eetlepels boter
    • 4 eetlepels bloem


  • Bereiding:

    • Doe het lamsvlees met de pompoen, zout, peper en water in een grote
      soeppot
    • Breng het op hoog vuur aan de kook en schuim de bouillon af
    • Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 uur sudderen
    • Verhit de boter in een andere pan
    • Roer de bloem erbij en laat het 2 minuten bakken
    • Giet er daarna 2-3 kopjes bouillon bij en blijf goed roeren tot er een
      dikke saus ontstaat
    • Haal het vlees uit de soeppan, trek het van de botten en doe het weer
      in de soep
    • Voeg nu de saus bij de sudderende bouillon en laat nog 3/4 uur koken
    • Dien direct op