Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 100 gram melkchocolade (reep)
    • 100 gram pure chocolade (reep)
    • 3 eierdooiers
    • 4 eetlepel poedersuiker
    • 3 eiwitten
    • 2 dl slagroom
    • Geraspte chocolade


  • Bereiding:

    • Beide soorten chocolade in stukjes breken en in een ovenvast schaaltje doen
    • Een pan water op een heel laag vuurtje warm houden (niet laten koken) en het schaaltje erin zetten
    • De chocolade al roerend laten smelten (au-bain-marie)
    • Eierdooiers met 2 eetlepel poedersuiker in een kom tot een luchtig wit schuim kloppen
    • Opgeloste chocolade geleidelijk al roerend toevoegen
    • Eiwitten half stijf kloppen, overige poedersuiker toevoegen en het eiwit verder stijfslaan tot het gaat glanzen
    • Dit door de chocoladecreme spatelen
    • Slagroom kloppen en eveneens door de crème scheppen
    • In aparte schaaltjes overdoen, bovenkanten gladstrijken en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven
    • Garneren met slagroom en geraspte chocolade
    • Om het nog feestelijker te maken: steek er eens een sterretje in en steek hem aan vlak voor het opdienen