Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 100 gram melkchocolade (reep)
- 100 gram pure chocolade (reep)
- 3 eierdooiers
- 4 eetlepel poedersuiker
- 3 eiwitten
- 2 dl slagroom
- Geraspte chocolade
-
Bereiding:- Beide soorten chocolade in stukjes breken en in een ovenvast schaaltje doen
- Een pan water op een heel laag vuurtje warm houden (niet laten koken) en het schaaltje erin zetten
- De chocolade al roerend laten smelten (au-bain-marie)
- Eierdooiers met 2 eetlepel poedersuiker in een kom tot een luchtig wit schuim kloppen
- Opgeloste chocolade geleidelijk al roerend toevoegen
- Eiwitten half stijf kloppen, overige poedersuiker toevoegen en het eiwit verder stijfslaan tot het gaat glanzen
- Dit door de chocoladecreme spatelen
- Slagroom kloppen en eveneens door de crème scheppen
- In aparte schaaltjes overdoen, bovenkanten gladstrijken en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven
- Garneren met slagroom en geraspte chocolade
- Om het nog feestelijker te maken: steek er eens een sterretje in en steek hem aan vlak voor het opdienen