-
Ingrediënten:-
250 gr marsepein -
250 gr gepelde walnoten -
250 gr gepelde hazelnoten -
1 eetlepel chocoladepasta, puur -
2 eetlepels roomboter -
200 gr extra bittere chocolade of couverture -
Hagelslag ‘chocolade en hazelnoot’
-
-
Bereiding:-
Het marsepein glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en de zachte boter -
Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee -
Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele hazelnoot drukken -
In de koelkast stijf laten worden in ongeveer 2 uur -
Ondertussen 150 gr chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, laten smelten tot een temperatuur van 55 graden en uit het waterbad nemen -
De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade roeren, zodat deze afkoelt tot ongeveer 30 graden -
In een platte schaal een laag hagelslag strooien -
De noot-marsepein-bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork steken, door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op de hagelslag zetten en laten drogen
-