• IngrediĆ«nten:





    • 2 dl ananassap



    • 2 eetlepels tomatenpuree



    • 1 eetlepel tomatenketchup



    • 2 eetlepels witte wijnazijn



    • 1 eetlepel citroensap



    • 3 eetlepels suiker



    • 2 eetlepels sojasaus



    • 1 eetlepel olie



    • 2 1/2 cm gemberwortel



    • 1 geperst teentje knoflook



    • 1 eetlepel maizena



    • Chilisaus



    • Droge sherry






  • Bereiding:





    • Roer het ananassap, de tomatenpuree, de ketchup, de azijn, het
      citroensap en de sojasaus door elkaar



    • Verhit de olie in een wok en roerbak de fijngehakte gember en de
      knoflook kort



    • Schenk de saus erbij en breng aan de kook



    • Maak de maizena met water aan en bind de saus hiermee



    • Breng de saus op smaak met een scheutje sherry en wat chilisaus