-
Ingrediënten:
-
2 dl ananassap
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
1 eetlepel tomatenketchup
-
2 eetlepels witte wijnazijn
-
1 eetlepel citroensap
-
3 eetlepels suiker
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel olie
-
2 1/2 cm gemberwortel
-
1 geperst teentje knoflook
-
1 eetlepel maizena
-
Chilisaus
-
Droge sherry
-
-
Bereiding:
-
Roer het ananassap, de tomatenpuree, de ketchup, de azijn, het
citroensap en de sojasaus door elkaar
-
Verhit de olie in een wok en roerbak de fijngehakte gember en de
knoflook kort
-
Schenk de saus erbij en breng aan de kook
-
Maak de maizena met water aan en bind de saus hiermee
-
Breng de saus op smaak met een scheutje sherry en wat chilisaus
-