aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 l sterke bouillon
    • 50 gr bloem
    • 1 dl koude melk
    • 3 el. tomatenpuree
    • 1 tl. wijnazijn
    • 1 mespunt knoflookpoeder
    • 1/2 tl djahe
    • 2 el suiker
    • 2 el kleine stukjes ham
    • 2 el kleine stukjes gaar kippen of varkensvlees
    • Paar druppels sherry
    • 1/2 dl koffiemelk of room
    • 1 el zout
    • 1/2 tl ve-tsin


  • Bereiding:

    • Breng de bouillon aan de kook
    • Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn, knoflookpoeder, djahe, en suiker en
      voeg dit al roerend aan de bouillon toe
    • Laat dit nog 5 minuten zachtjes doorkoken
    • Doe het vlees erbij en laat het geheel nog even doorkoken
    • Daarna koffiemelk, sherry, zout en ve-tsin toevoegen
    • Serveer de soep in kommen