aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 1 l sterke bouillon
- 50 gr bloem
- 1 dl koude melk
- 3 el. tomatenpuree
- 1 tl. wijnazijn
- 1 mespunt knoflookpoeder
- 1/2 tl djahe
- 2 el suiker
- 2 el kleine stukjes ham
- 2 el kleine stukjes gaar kippen of varkensvlees
- Paar druppels sherry
- 1/2 dl koffiemelk of room
- 1 el zout
- 1/2 tl ve-tsin
-
Bereiding:- Breng de bouillon aan de kook
- Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn, knoflookpoeder, djahe, en suiker en
voeg dit al roerend aan de bouillon toe - Laat dit nog 5 minuten zachtjes doorkoken
- Doe het vlees erbij en laat het geheel nog even doorkoken
- Daarna koffiemelk, sherry, zout en ve-tsin toevoegen
- Serveer de soep in kommen