Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 grote of 3 kleine aubergines
    • 2 uien
    • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
    • 2 tenen knoflook
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 pakjes Quorngehakt
    • 1 eetlepel kruiden voor chili con carne
    • 1 blik tomaatstukjes
    • 1/2 dl droge witte wijn
    • 2 blikjes rode nierbonen
    • Peterselie
    • Bieslook


  • Bereiding:

    • Snijd de aubergine in blokjes en doe die in een vergiet
    • Bestrooi ze ruim met zout en laat ze 1/2 uur uitlekken
    • Snijd de uien in ringen en de paprika’s in stukjes
    • Fruit de uien met de knoflook uit de pers in wat olie
    • Voeg het Quorngehakt toe en bak dit kort mee
    • Voeg de kruiden, tomaatstukjes met vocht en de wijn toe, breng het aan de kook en laat
      het 20 minuten pruttelen
    • Voeg na 10 minuten de drooggedepte auberginestukjes, de paprika en de nierbonen (met
      vocht) toe
    • Knip wat peterselieblad en bieslook fijn en roer dit op het laatst bij de chili
    • Lekker met grofgeraspte kaas en (pita)brood