Aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten- 1 grote of 3 kleine aubergines
- 2 uien
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 pakjes Quorngehakt
- 1 eetlepel kruiden voor chili con carne
- 1 blik tomaatstukjes
- 1/2 dl droge witte wijn
- 2 blikjes rode nierbonen
- Peterselie
- Bieslook
-
Bereiding:- Snijd de aubergine in blokjes en doe die in een vergiet
- Bestrooi ze ruim met zout en laat ze 1/2 uur uitlekken
- Snijd de uien in ringen en de paprika’s in stukjes
- Fruit de uien met de knoflook uit de pers in wat olie
- Voeg het Quorngehakt toe en bak dit kort mee
- Voeg de kruiden, tomaatstukjes met vocht en de wijn toe, breng het aan de kook en laat
het 20 minuten pruttelen - Voeg na 10 minuten de drooggedepte auberginestukjes, de paprika en de nierbonen (met
vocht) toe - Knip wat peterselieblad en bieslook fijn en roer dit op het laatst bij de chili
- Lekker met grofgeraspte kaas en (pita)brood