Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 350 gram gedroogde kidney bonen
    • 500 gram rundergehakt
    • 3-5 rode Spaanse pepers
    • 3 uien
    • 6 teentjes knoflook
    • 1 rode en 1 gele paprika
    • 200 gram paddestoelen naar keuze
    • 3 flinke eetlepels tomatenpuree
    • 1 groot glas rode wijn
    • 2 bouillonblokjes
    • 1 theelepel tijm
    • 1 theelepel basilicum
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel marjolein
    • 1 theelepel rozemarijn
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 1,5 eetlepels chilipoeder
    • vloeibare zoetstof
    • zwarte peper uit de molen
    • zout


  • Bereiding:

    • Doe de bonen in een pan met 2 liter water en laat dit 8 uur wellen
    • Breng dit dan aan de kook en laat 1-1,5 uur koken
    • Snijd de ui in grove stukken, de pepers in ringetjes en de paprika in blokjes en fruit deze in wat olie
    • Pers de knoflook hierboven uit en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen
    • Voeg alle kruiden en het bouillonblokje toe
    • Voeg het gehakt toe en rul het met een vork
    • Snijd de paddestoelen in plakjes en doe ze erbij
    • Dan de tomatenpuree en de wijn erbij
    • Breng aan de kook en laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan
    • Voeg dan de uitgelekte bonen toe en warm alles goed door
    • Breng op smaak met peper, zout en zoetstof naar smaak