Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 350 gram gedroogde kidney bonen
- 500 gram rundergehakt
- 3-5 rode Spaanse pepers
- 3 uien
- 6 teentjes knoflook
- 1 rode en 1 gele paprika
- 200 gram paddestoelen naar keuze
- 3 flinke eetlepels tomatenpuree
- 1 groot glas rode wijn
- 2 bouillonblokjes
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel marjolein
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1,5 eetlepels chilipoeder
- vloeibare zoetstof
- zwarte peper uit de molen
- zout
-
Bereiding:- Doe de bonen in een pan met 2 liter water en laat dit 8 uur wellen
- Breng dit dan aan de kook en laat 1-1,5 uur koken
- Snijd de ui in grove stukken, de pepers in ringetjes en de paprika in blokjes en fruit deze in wat olie
- Pers de knoflook hierboven uit en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg alle kruiden en het bouillonblokje toe
- Voeg het gehakt toe en rul het met een vork
- Snijd de paddestoelen in plakjes en doe ze erbij
- Dan de tomatenpuree en de wijn erbij
- Breng aan de kook en laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan
- Voeg dan de uitgelekte bonen toe en warm alles goed door
- Breng op smaak met peper, zout en zoetstof naar smaak