aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 eetlepels reuzel of olie

    • 2 kleingesneden uien

    • 2 uitgeperste teentjes knoflook

    • 750 gr mager rundergehakt

    • 1 blik ontvelde tomaten (a 225 gr)

    • 4 eetlepels tomatenpuree

    • 1 laurierblad

    • 1 theelepel gedroogde oregano

    • 1 theelepel gemalen komijn

    • 1 eetlepel chilipoeder

    • 1 mespuntje cayennepeper of enkele druppels Tabasco

    • 1/2 liter runderbouillon

    • Zout

    • 500 gr gekookte en uitgelekte bruine bonen


  • Bereiding:


    • Verhit de reuzel of olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de knoflook 3 minuten

    • Voeg het gehakt toe en braad dit onder voortdurend omscheppen tot het rul en lichtbruin is

    • Voeg de tomaten met het sap, de tomatenpuree, het laurierblad, de oregano, de komijn, het chilipoeder, de cayennepeper, de bouillon en wat zout toe

    • Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook

    • Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes doorkoken

    • Voeg de bruine bonen toe en roer die door de gehaktsaus

    • Laat de Chili con carne door en door warm worden en serveer het gerecht onmiddellijk

    • Geef er tortilla’s en een groene salade bij