aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
2 gesnipperde uien -
3-5 fijngehakte teentjes knoflook -
3 eetlepels olie -
400 gr runder gehakt -
2 theelepels oregano -
1 gele en 1 rode paprika in reepjes -
2-3 eetlepels jalapenopeper (uit een potje) -
2 eetlepels bloem -
1 theelepel gemalen komijn (djinten) -
3 dl vleesbouillon (van tablet) -
2 blikken rode kidneybonen -
Peper -
Zout -
3 eetlepels fijngehakte peterselie en/of koriander
-
-
Bereiding:-
Fruit de uien met de knoflook in de olie in een braadpan enkele minuten, zonder dat ze kleuren -
Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur snel rul -
Voeg de oregano, de paprika’s en de peper toe en fruit alles nog enkele minuten -
Bestrooi met peterselie en/of koriander
-