aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 gesnipperde uien

    • 3-5 fijngehakte teentjes knoflook

    • 3 eetlepels olie

    • 400 gr runder gehakt

    • 2 theelepels oregano

    • 1 gele en 1 rode paprika in reepjes

    • 2-3 eetlepels jalapenopeper (uit een potje)

    • 2 eetlepels bloem

    • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

    • 3 dl vleesbouillon (van tablet)

    • 2 blikken rode kidneybonen

    • Peper

    • Zout

    • 3 eetlepels fijngehakte peterselie en/of koriander


  • Bereiding:


    • Fruit de uien met de knoflook in de olie in een braadpan enkele minuten, zonder dat ze kleuren

    • Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur snel rul

    • Voeg de oregano, de paprika’s en de peper toe en fruit alles nog enkele minuten

    • Bestrooi met peterselie en/of koriander