aantal personen: 4



  • Ingrediënten:


    • 200 gr witte bonen

    • 200 gr bruine bonen

    • 3 uien

    • 1 kg rundvlees (stoofvlees)

    • Boter

    • 1 teentje knoflook

    • 1 chilipepertje

    • 2 1/2 dl vleesbouillon

    • 8 tomaten

    • 2 rode paprika’s

    • 1 eetlepel maiszetmeel

    • Zout




  • Bereiding:


    • De dag vooraf:

    • Laat de bonen ca 12 uur weken in koud water

    • De dag zelf:

    • Breng 2 liter licht gezouten water aan de kook

    • Pel 2 uien en hak ze in stukjes

    • Giet de bonen door een zeef en voeg ze, samen met de stukjes ui, bij het water

    • Laat ca 1 1/4 uur koken

    • Snijd het rundvlees in blokjes en bak deze bruin in een klontje boter

    • Pel het teentje knoflook en snipper het fijn

    • Was het chilipepertje en snipper het eveneens fijn

    • Voeg de knoflook- en de pepersnippers bij het vlees en laat ca 1 uur sudderen

    • Overgiet regelmatig met een lepel bouillon

    • Maak intussen de tomatensaus:

    • Pel de laatste ui en snipper hem fijn

    • Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes

    • Was de paprika’s, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd ze klein

    • Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers ca 10 minuten in

    • Mix de groenten vervolgens fijn en voeg er het vleesvocht en 5 eetlepels
      bonenkooknat bij

    • Los het maiszetmeel op in wat water en bind er de saus mee

    • Giet de bonen door een zeef en vermeng ze met het vlees

    • Giet er de saus over en serveer onmiddellijk