aantal personen: 4
-
Ingrediënten:
-
200 gr witte bonen -
200 gr bruine bonen -
3 uien -
1 kg rundvlees (stoofvlees) -
Boter -
1 teentje knoflook -
1 chilipepertje -
2 1/2 dl vleesbouillon -
8 tomaten -
2 rode paprika’s -
1 eetlepel maiszetmeel -
Zout
-
-
Bereiding:
-
De dag vooraf: -
Laat de bonen ca 12 uur weken in koud water -
De dag zelf: -
Breng 2 liter licht gezouten water aan de kook -
Pel 2 uien en hak ze in stukjes -
Giet de bonen door een zeef en voeg ze, samen met de stukjes ui, bij het water -
Laat ca 1 1/4 uur koken -
Snijd het rundvlees in blokjes en bak deze bruin in een klontje boter -
Pel het teentje knoflook en snipper het fijn -
Was het chilipepertje en snipper het eveneens fijn -
Voeg de knoflook- en de pepersnippers bij het vlees en laat ca 1 uur sudderen -
Overgiet regelmatig met een lepel bouillon -
Maak intussen de tomatensaus: -
Pel de laatste ui en snipper hem fijn -
Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes -
Was de paprika’s, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd ze klein -
Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers ca 10 minuten in -
Mix de groenten vervolgens fijn en voeg er het vleesvocht en 5 eetlepels
bonenkooknat bij -
Los het maiszetmeel op in wat water en bind er de saus mee -
Giet de bonen door een zeef en vermeng ze met het vlees -
Giet er de saus over en serveer onmiddellijk
-