Aantal personen: 2 a 3
- Ingrediënten
- 250 gram witte bonen (gedroogd)
- 300 gram kipfilet of kippenborst
- 3 stengels bleekselderij
- 1 grote groene paprika
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 jalapeno pepers
- 1 flinke theelepel komijn
- 2 eetlepels oregano
- 1 theelepel witte peper
- 4 kruidnagels
- 1 kippenbouillonblokje
- Extra virgin olijfolie
- Gehakte verse peterselie (6 eetlepels)
- Jonge Goudse kaas
- Zout
- Bereiding:
- De avond tevoren de witte bonen wassen en laten weken.
- Ui en knoflook fijn hakken en met een flinke scheut olijfolie aanbakken in een braadpan.
- De komijn erbij doen en goed roeren, zorgen dat de komijn niet verbrandt.
- Dan de bonen met het gros van het weekwater erbij doen (zorgen dat de bonen niet meer
dan een vingerkootje onder water staan) en aan de kook brengen. - In stukjes gesneden paprika en bleekselderij, oregano, witte peper, kruidnagels, jalapeno
en bouillonblokje erbij doen en zonder deksel op de pan laten sudderen voor 30 minuten. - Indien nodig heet water toevoegen.
- Ondertussen de kip in kleine stukjes snijden, de peterselie fijn hakken en de kaas raspen.
- De kip toevoegen en nog eens 15 minuten laten meekoken. Zout naar smaak toevoegen.
- Vlak voor het opdienen de kruidnagels eruit vissen en de peterselie erbij doen.
- De bonen op een bord scheppen en er rijkelijk de geraspte kaas overstrooien.