Aantal personen: 2 a 3

  • IngrediĆ«nten
    • 250 gram witte bonen (gedroogd)
    • 300 gram kipfilet of kippenborst
    • 3 stengels bleekselderij
    • 1 grote groene paprika
    • 1 ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 4 jalapeno pepers
    • 1 flinke theelepel komijn
    • 2 eetlepels oregano
    • 1 theelepel witte peper
    • 4 kruidnagels
    • 1 kippenbouillonblokje
    • Extra virgin olijfolie
    • Gehakte verse peterselie (6 eetlepels)
    • Jonge Goudse kaas
    • Zout

  • Bereiding:
    • De avond tevoren de witte bonen wassen en laten weken.
    • Ui en knoflook fijn hakken en met een flinke scheut olijfolie aanbakken in een braadpan.
    • De komijn erbij doen en goed roeren, zorgen dat de komijn niet verbrandt.
    • Dan de bonen met het gros van het weekwater erbij doen (zorgen dat de bonen niet meer
      dan een vingerkootje onder water staan) en aan de kook brengen.
    • In stukjes gesneden paprika en bleekselderij, oregano, witte peper, kruidnagels, jalapeno
      en bouillonblokje erbij doen en zonder deksel op de pan laten sudderen voor 30 minuten.
    • Indien nodig heet water toevoegen.
    • Ondertussen de kip in kleine stukjes snijden, de peterselie fijn hakken en de kaas raspen.
    • De kip toevoegen en nog eens 15 minuten laten meekoken. Zout naar smaak toevoegen.
    • Vlak voor het opdienen de kruidnagels eruit vissen en de peterselie erbij doen.
    • De bonen op een bord scheppen en er rijkelijk de geraspte kaas overstrooien.