aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 4 moten kabeljauw (250 gr p/s)

    • 4 eetlepels citroensap

    • Zout

    • Peper

    • 1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel

    • 750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen

    • 1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui

    • 2 uitgeperste teentjes knoflook

    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

    • 7 1/2 dl visbouillon of water

    • 2 1/2 dl droge witte wijn

    • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

  • Bereiding:


    • Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper

    • Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel

    • Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper

    • Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan

    • Breng het geheel aan de kook

    • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is

    • Serveer de vissoep als complete maaltijd