aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 moten kabeljauw (250 gr p/s) -
4 eetlepels citroensap -
Zout -
Peper -
1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel -
750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen -
1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui -
2 uitgeperste teentjes knoflook -
2 eetlepels fijngehakte peterselie -
7 1/2 dl visbouillon of water -
2 1/2 dl droge witte wijn -
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
-
-
Bereiding:-
Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper -
Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel -
Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper -
Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan -
Breng het geheel aan de kook -
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is -
Serveer de vissoep als complete maaltijd
-