Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 600 gram tagliatelle
    • 50 gram boter
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 ui in dunne ringen gesneden
    • 600 gram gemengde paddestoelen b.v: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons)
    • 10 gram bloem
    • 1 1/2 dl groentebouillon
    • 2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
    • 2 eetlepel creme fraiche
    • 3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
    • 2 eetlepel paprikapoeder
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar
    • Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel)
    • Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is
    • Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten
    • Roer de bloem erdoor
    • Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe
    • Breng de saus aan de kook
    • Roer de creme fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor
    • Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper
    • Serveer met de warme tagliatelle
      Tip: lekker met groene salade of komkommersalade