Aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten- 600 gram tagliatelle
- 50 gram boter
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui in dunne ringen gesneden
- 600 gram gemengde paddestoelen b.v: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons)
- 10 gram bloem
- 1 1/2 dl groentebouillon
- 2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
- 2 eetlepel creme fraiche
- 3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
- 2 eetlepel paprikapoeder
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar
- Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel)
- Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is
- Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten
- Roer de bloem erdoor
- Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe
- Breng de saus aan de kook
- Roer de creme fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor
- Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper
- Serveer met de warme tagliatelle
Tip: lekker met groene salade of komkommersalade