aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 6 tongfilets, in dunne repen gesneden

    • 1 kop droge witte wijn

    • 1 kop citroensap van scherpe citroenen

    • 3 uien, in dunne plakjes gesneden

    • 2 theelepels zout

    • 1 kop water

    • 1/2 kop azijn

    • 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het heet wilt maken)

    • 3 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden

    • Slablaadjes

    • Zwarte peper

  • Bereiding:


    • Doe de vis in een kom en voeg de wijn en het citroensap toe

    • Laat het 3 uur op kamertemperatuur staan marineren

    • Doe de uien in een aparte kom

    • Voeg er 1 theelepel zout en het water bij en laat ze 20 minuten weken

    • Giet het water van de uien, spoel ze onder de koudwaterkraan af en doe ze weer in de kom

    • Voeg de azijn erbij en laat ze 1 uur weken

    • Giet het water af en meng de uien met de Spaanse pepers, zwarte peper en de rest van het zout

    • Roer het uienmengsel voorzichtig bij de vis en laat alles nog 2 uur marineren

    • Zet het daarna 2 tot 3 uur in de koelkast voor het opdienen

    • Serveer met een garnering van plakken gekookte bataten en slablaadjes

    • Gekookte maiskolven smaken hier ook heerlijk bij