aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
6 tongfilets, in dunne repen gesneden -
1 kop droge witte wijn -
1 kop citroensap van scherpe citroenen -
3 uien, in dunne plakjes gesneden -
2 theelepels zout -
1 kop water -
1/2 kop azijn -
2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het heet wilt maken) -
3 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden -
Slablaadjes -
Zwarte peper
-
-
Bereiding:-
Doe de vis in een kom en voeg de wijn en het citroensap toe -
Laat het 3 uur op kamertemperatuur staan marineren -
Doe de uien in een aparte kom -
Voeg er 1 theelepel zout en het water bij en laat ze 20 minuten weken -
Giet het water van de uien, spoel ze onder de koudwaterkraan af en doe ze weer in de kom -
Voeg de azijn erbij en laat ze 1 uur weken -
Giet het water af en meng de uien met de Spaanse pepers, zwarte peper en de rest van het zout -
Roer het uienmengsel voorzichtig bij de vis en laat alles nog 2 uur marineren -
Zet het daarna 2 tot 3 uur in de koelkast voor het opdienen -
Serveer met een garnering van plakken gekookte bataten en slablaadjes -
Gekookte maiskolven smaken hier ook heerlijk bij
-