-
Ingrediënten:-
1 kilo visfilet (zeer vers!) -
2 geperste teentjes knoflook -
4 gele Spaanse pepers -
2 rode Spaanse pepers -
10 limoentjes -
150 gr (rode ui -
Koriander -
Ijsbergsla -
Rode/zoete aardappels -
Maiskolven -
Zout naar smaak -
Peper naar smaak
-
-
Bereiding:-
De visfilet moet van een stevige witte vis zijn (vaak wordt er ook inktvis aan toegevoegd) -
Snijd de filet in stukjes (inktvis in ringen) -
Als u de stukjes te klein snijdt, overheerst de marinade -
Doe de vis in een schaal en meng met de knoflook en de fijngesneden pepers -
Snijd de ui in ringen en leg die er bovenop -
Strooi er peper en zout op en schenk er an het limoensap over uit -
Laat de vis 7 uur marineren -
Leg bij het opdienen enkele blaadjes sla op een bord en leg de cebiche daarop -
Schik rondom de (gekookte) camote en maiskolven -
Garneer het geheel met koriander naar smaak en fijngesneden Spaanse peper -
Dit recept voegt de koriander pas bij het opdienen toe -
U kunt ook wat koriander in de marinade mengen -
De smaak en geur van de koriander doordringen dan wel de vis -
Neem als variatie ook eens (voorgekookte) mosselen, inktvis, limoentjes/bloedsinaasappelen
-