• IngrediĆ«nten:


    • 1 kilo visfilet (zeer vers!)

    • 2 geperste teentjes knoflook

    • 4 gele Spaanse pepers

    • 2 rode Spaanse pepers

    • 10 limoentjes

    • 150 gr (rode ui

    • Koriander

    • Ijsbergsla

    • Rode/zoete aardappels

    • Maiskolven

    • Zout naar smaak

    • Peper naar smaak

  • Bereiding:


    • De visfilet moet van een stevige witte vis zijn (vaak wordt er ook inktvis aan toegevoegd)

    • Snijd de filet in stukjes (inktvis in ringen)

    • Als u de stukjes te klein snijdt, overheerst de marinade

    • Doe de vis in een schaal en meng met de knoflook en de fijngesneden pepers

    • Snijd de ui in ringen en leg die er bovenop

    • Strooi er peper en zout op en schenk er an het limoensap over uit

    • Laat de vis 7 uur marineren

    • Leg bij het opdienen enkele blaadjes sla op een bord en leg de cebiche daarop

    • Schik rondom de (gekookte) camote en maiskolven

    • Garneer het geheel met koriander naar smaak en fijngesneden Spaanse peper

    • Dit recept voegt de koriander pas bij het opdienen toe

    • U kunt ook wat koriander in de marinade mengen

    • De smaak en geur van de koriander doordringen dan wel de vis

    • Neem als variatie ook eens (voorgekookte) mosselen, inktvis, limoentjes/bloedsinaasappelen