Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 320 gram verse tonijn
    • 24 asperges
    • 1 grote vleestomaat
    • Zakje lollo bianco sla
    • 2,5 dl olijfolie
    • 1 ml vloeibare zoetstof
    • 0,5 dl walnotenolie
    • naar smaak olie/peper/zout
    • verse kervelblaadjes
    • Eventueel 2 el forel eitjes


  • Bereiding:

    • De tonijn wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier, met olie insmeren en met peper en zout bestrooien
    • De tonijn, gewikkeld in plasticfolie 1-2 uur in de diepvries leggen
    • De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen
    • Voor de vinaigrette azijn met zoetstof, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijf- en walnotenolie bij schenken
    • De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden
    • De sla wassen, drogen en in stukjes scheuren
    • De aangevroren tonijn in zeer dunne plakjes snijden en over 4 borden verdelen
    • De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen
    • Met sla, tomaatblokjes, kervel en eventueel met forel eitjes garneren