Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 320 gram verse tonijn
- 24 asperges
- 1 grote vleestomaat
- Zakje lollo bianco sla
- 2,5 dl olijfolie
- 1 ml vloeibare zoetstof
- 0,5 dl walnotenolie
- naar smaak olie/peper/zout
- verse kervelblaadjes
- Eventueel 2 el forel eitjes
-
Bereiding:- De tonijn wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier, met olie insmeren en met peper en zout bestrooien
- De tonijn, gewikkeld in plasticfolie 1-2 uur in de diepvries leggen
- De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen
- Voor de vinaigrette azijn met zoetstof, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijf- en walnotenolie bij schenken
- De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden
- De sla wassen, drogen en in stukjes scheuren
- De aangevroren tonijn in zeer dunne plakjes snijden en over 4 borden verdelen
- De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen
- Met sla, tomaatblokjes, kervel en eventueel met forel eitjes garneren