aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
500 gr callaloobladen of Chinese spinazie of gewone spinazie -
1 1/2 liter kippebouillon -
1 fijngehakte ui -
1 gehakt teentje knoflook -
3 fijngehakte sjalotten -
1/4 theelepel tijm -
120 gr in blokjes gesneden mager zout spek -
240 gr krabvlees -
6 eetlepels kokosmelk -
240 gr okra in schijfjes -
Versgemalen peper -
Tabasco
-
-
Bereiding:-
Doe alles behalve de krab, de kokosmelk en de okra in een pan en laat sudderen tot het spek gaar is -
Voeg dan de krab, kokos en okra toe en laat nog 10 minuten sudderen -
Kruid met peper en tabasco -
Foo-Foo: -
Kook 5 ongepelde plantanen in een half uur gaar, pel ze, hak ze fijn en maak er een puree van met eventueel wat water -
Doe er wat zout bij en vorm er kleine balletjes van -
Houd ze warm en dien ze met de callaloo op
-