aantal personen: 6


  • Ingrediënten:


    • 500 gr callaloobladen of Chinese spinazie of gewone spinazie

    • 1 1/2 liter kippebouillon

    • 1 fijngehakte ui

    • 1 gehakt teentje knoflook

    • 3 fijngehakte sjalotten

    • 1/4 theelepel tijm

    • 120 gr in blokjes gesneden mager zout spek

    • 240 gr krabvlees

    • 6 eetlepels kokosmelk

    • 240 gr okra in schijfjes

    • Versgemalen peper

    • Tabasco

  • Bereiding:


    • Doe alles behalve de krab, de kokosmelk en de okra in een pan en laat sudderen tot het spek gaar is

    • Voeg dan de krab, kokos en okra toe en laat nog 10 minuten sudderen

    • Kruid met peper en tabasco

    • Foo-Foo:


    • Kook 5 ongepelde plantanen in een half uur gaar, pel ze, hak ze fijn en maak er een puree van met eventueel wat water

    • Doe er wat zout bij en vorm er kleine balletjes van

    • Houd ze warm en dien ze met de callaloo op