Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
    • Zout
    • Peper
    • Cajunkruiden
    • 1 ei
    • 1 dl pils
    • 2 liter frituurolie
    • 2 uien in ringen van 1 cm
    • 2 kg kruimige aardappelen
    • 150 gr winterwortelen in blokjes
    • 150 gr uien in halve ringen


  • Bereiding:

    • Het hart van een bleekselderij in reepjes
    • 2 1/2 dl vleesbouillon (van tablet)
    • 1 eetlepel boter
    • 1 theelepel piment
    • Maak een beslag van het bakmeel, zout, peper, cajunkruiden, het ei en de pils
    • Verhit de olie
    • Haal de uienringen door het beslag en laat ze in de hete olie glijden
    • Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken
    • Kook de aardappelen met de wortelen, de uien en de bleekselderij in de bouillon in 20 minuten gaar en stamp ze met de boter, zout, peper en de piment tot stamppot
    • Serveer de stamppot met de uienringen erop