Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 tomaten
    • 1 kleine groene paprika
    • 2 gekookte aardappelen
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel Cajunkruiden
    • 2 eetlepels yoghurt
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
    • 3 gefileerde nieuwe haringen
    • 100 gr Hollandse garnalen
    • 4 friséebladeren


  • Bereiding:

    • Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en ontvel ze; verwijder de pitjes en snijd ze in kleine stukjes
    • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes
    • Snijd de aardappelen in blokjes
    • Maak een sausje van de mayonaise, yoghurt en cajunkruiden
    • Breng op smaak met peper en zout en roer er de bieslook door
    • Schep de tomaat, paprika en aardappel voorzichtig door de saus
    • Zet dit ± 30 minuten in de koelkast
    • Snijd de haringen in kleine blokjes en schep die met de garnalen kort voor het opdienen door de salade
    • Scheur de frisée in stukken en verdeel die over 4 borden
    • Schep de salade erop
    • Garneer eventueel met een tomaatroosje