Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 tomaten
- 1 kleine groene paprika
- 2 gekookte aardappelen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel Cajunkruiden
- 2 eetlepels yoghurt
- Zout
- Versgemalen peper
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- 3 gefileerde nieuwe haringen
- 100 gr Hollandse garnalen
- 4 friséebladeren
-
Bereiding:- Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en ontvel ze; verwijder de pitjes en snijd ze in kleine stukjes
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes
- Snijd de aardappelen in blokjes
- Maak een sausje van de mayonaise, yoghurt en cajunkruiden
- Breng op smaak met peper en zout en roer er de bieslook door
- Schep de tomaat, paprika en aardappel voorzichtig door de saus
- Zet dit ± 30 minuten in de koelkast
- Snijd de haringen in kleine blokjes en schep die met de garnalen kort voor het opdienen door de salade
- Scheur de frisée in stukken en verdeel die over 4 borden
- Schep de salade erop
- Garneer eventueel met een tomaatroosje