• Ingrediënten:



    • 1 x truffels basisrecept


    • 100 gr rietsuiker


    • 15 gr roomboter


    • Extra nodig: stuk bakpapier (of marmeren plaat), suikerthermometer


  • Bereiding:



    • In een pan 25 ml water met 100 gr rietsuiker en de boter aan de kook brengen


    • Voor het koken een maal goed omroeren


    • Zodra het mengsel transparant, vloeibaar en lichtbruin is, de pan van het vuur nemen (De suikerthermometer geeft dan 149 øC aan en de stroop is in het kraakstadium)


    • Het mengsel direct op het bakpapier schenken en laten afkoelen


    • In stukken breken en (in de keukenmachine) tot kleine stukjes hakken 40 gr gehakte butterscotch door het chocolademengsel roeren


    • Het mengsel 2 uur in de koelkast laten opstijven


    • Ronde truffels vormen en door de rest van de butterscotch rollen


    • Koel bewaren