Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel dragon
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels venkelzaadjes
- 1 eetlepel gedroogde roze peperkorrels
- 2 kipfilets
- Het sap van 1 uitgeperste citroen
- 2 theelepels olie
- Grillpan
Bereiding:
- Vermeng alle kruiden
- Snijd de kipfilets horizontaal bijna doormidden en klap ze als een vlinder open (= butterfly)
- Sla de filets tussen plastic folie plat tot ze heel dun zijn
- Haal ze door het citroensap en bestrooi ze licht met het kruidenmengsel
- Vet de grillpan met olie in of verwarm de grill op de hoogste stand
- Grilleer de kipfilet aan beide zijden ± 3 minuten
- Serveer de kipfilet in een pitabroodje met een pittige salsa, gemaakt met stevige groenten als venkel, selderij en rettich
- Uw zelfgemaakte kruidenmengsel kunt u in een goed afgesloten pot bewaren