aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 8 st. jacobsmosselen
- 8 st. grootte garnalen
- 50 gr gehakte dille
- 50 gr. gehakte sjalot
- 150 gr, winterwortel
- 4 st. rijstvelletjes
- 1 eiwit
- 2 dl witte wijn
- 5 draadjes safraan
- 2 dl visfonds
- 1 dl room
- Citoensap naar smaak
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- De Jacobsmosselen wassen en het (oranje) koraal verwijderen
- De garnalen pellen, de darm (zwart streepje) verwijderen
- Jacobsmosselen en garnalen in blokjes snijden en mengen met gehakte dille en sjalot
- De wortel schoon maken en in dunne juliennes snijden
- De rijstvelletjes op het werkblad uitspreiden en dun met los geslagen eiwit bestrijken
- In het midden van ieder vel een bedje wortel leggen en het mengsel van Jacobsmossel en garnaal hierover verdelen
- De vellen dicht vouwen als een buideltje en 10 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven bakken
- Voor de saus de wijn met de saffraandraadjes tot de helft inkoken
- De visfond erbij doen en weer tot de helft inkoken
- De room toevoegen en in laten koken tot sausdikte
- De saus op smaak brengen met peper, zout en citroensap
- De buideltjes op 4 voorverwarmde borden leggen
- De saus eromheen scheppen en met dille en gekookte courgette en wortelbolletjes garneren