aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 8 st. jacobsmosselen
    • 8 st. grootte garnalen
    • 50 gr gehakte dille
    • 50 gr. gehakte sjalot
    • 150 gr, winterwortel
    • 4 st. rijstvelletjes
    • 1 eiwit
    • 2 dl witte wijn
    • 5 draadjes safraan
    • 2 dl visfonds
    • 1 dl room
    • Citoensap naar smaak
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • De Jacobsmosselen wassen en het (oranje) koraal verwijderen
    • De garnalen pellen, de darm (zwart streepje) verwijderen
    • Jacobsmosselen en garnalen in blokjes snijden en mengen met gehakte dille en sjalot
    • De wortel schoon maken en in dunne juliennes snijden
    • De rijstvelletjes op het werkblad uitspreiden en dun met los geslagen eiwit bestrijken
    • In het midden van ieder vel een bedje wortel leggen en het mengsel van Jacobsmossel en garnaal hierover verdelen
    • De vellen dicht vouwen als een buideltje en 10 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven bakken
    • Voor de saus de wijn met de saffraandraadjes tot de helft inkoken
    • De visfond erbij doen en weer tot de helft inkoken
    • De room toevoegen en in laten koken tot sausdikte
    • De saus op smaak brengen met peper, zout en citroensap
    • De buideltjes op 4 voorverwarmde borden leggen
    • De saus eromheen scheppen en met dille en gekookte courgette en wortelbolletjes garneren