aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 gr bruine bonen -
1 laurierblad -
4 gesnipperde teentjes knoflook -
Mespunt cayennepeper -
Schil van 1/2 sinaasappel -
150 gr in dobbelsteentjes gesneden gekookte ham -
200 gr in dobbelsteentjes gesneden ontbijtspek -
2 gesnipperde uien -
1 grote sinaasappel -
2 eetlepels gehakte peterselie -
250 gr kleingesneden corned beef -
1 klein blikje cocktailworstjes -
Zout -
Vers gemalen peper
-
-
Bereiding:-
Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water -
Vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter -
Breng de bonen in het water aan de kook -
Voeg het laurierblad toe met de knoflook, cayennepeper en de sinaasappelschil -
Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken -
Voeg dan de ham met het spek en de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken -
Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden -
Voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken -
Voeg tegelijkertijd de peterselie met de corned beef en de worstjes toe -
Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op smaak met zout en peper
Bij deze soep kunt u drooggekookte rijst serveren, waarvan iedereen naar wens kan nemen De rijst wordt door de soep geroerd
-