aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 400 gr bruine bonen

    • 1 laurierblad

    • 4 gesnipperde teentjes knoflook

    • Mespunt cayennepeper

    • Schil van 1/2 sinaasappel

    • 150 gr in dobbelsteentjes gesneden gekookte ham

    • 200 gr in dobbelsteentjes gesneden ontbijtspek

    • 2 gesnipperde uien

    • 1 grote sinaasappel

    • 2 eetlepels gehakte peterselie

    • 250 gr kleingesneden corned beef

    • 1 klein blikje cocktailworstjes

    • Zout

    • Vers gemalen peper

  • Bereiding:


    • Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water

    • Vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter

    • Breng de bonen in het water aan de kook

    • Voeg het laurierblad toe met de knoflook, cayennepeper en de sinaasappelschil

    • Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken

    • Voeg dan de ham met het spek en de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken

    • Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden

    • Voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken

    • Voeg tegelijkertijd de peterselie met de corned beef en de worstjes toe

    • Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op smaak met zout en peper


      Bij deze soep kunt u drooggekookte rijst serveren, waarvan iedereen naar wens kan nemen De rijst wordt door de soep geroerd