Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 400 gr bruine bonen
- 1 laurierblad
- 4 gesnipperde teentjes knoflook
- Mespunt cayennepeper
- Schil van 1/2 sinaasappel
- 2 gesnipperde uien
- 1 grote sinaasappel
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zout
- Vers gemalen peper
- Bereiding:
- Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water
- Vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter
- Breng de bonen in het water aan de kook
- Voeg het laurierblad toe met de knoflook, cayennepeper en de sinaasappelschil
- Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken
- Voeg dan de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken
- Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden
- Voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken
- Voeg de peterselie toe.
- Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op
smaak met zout en peper