Aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 400 gr bruine bonen
    • 1 laurierblad
    • 4 gesnipperde teentjes knoflook
    • Mespunt cayennepeper
    • Schil van 1/2 sinaasappel
    • 2 gesnipperde uien
    • 1 grote sinaasappel
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • Zout
    • Vers gemalen peper

  • Bereiding:
    • Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water
    • Vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter
    • Breng de bonen in het water aan de kook
    • Voeg het laurierblad toe met de knoflook, cayennepeper en de sinaasappelschil
    • Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken
    • Voeg dan de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken
    • Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden
    • Voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken
    • Voeg de peterselie toe.
    • Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op
      smaak met zout en peper