Aantal personen: 4


  • Ingredi├źnten

    • 3 uien
    • 1 prei met groen
    • Boter
    • 200 gr gemengd gehakt
    • 1 literblik bruine bonen
    • 1 pot tomatenbouillon
    • 2 vleestomaten
    • 1 eetlepel peterselie
    • 150 gr tauge


  • Bereiding:

    • Fruit de gesnipperde uien en de in ringen gesneden prei 10 minuten in wat boter
    • Kruid het gehakt met peper en zout, draai er balletjes van en bak die even mee
    • Neem de helft van de bruine bonen apart
    • Pureer de rest, roer die met het vocht, de tomatenbouillon en het water bij de uien en breng het geheel aan de kook
    • Ontvel de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes
    • Warm dit met de bruine bonen en de taug┬é op het laatst even in de soep mee en bestrooi de soep met peterselie