Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 2 sneetjes bruinbrood
    • 25 gr kruidenboter
    • 1 blikje krab (nettogewicht ± 200 gr)
    • 1 kleine tomaat
    • 1 lente-uitje (of een stukje prei van ± 3 cm)
    • 1 eetlepel mayonaise
    • Zout
    • Peper
    • 2 takjes dille


  • Bereiding:

    • Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter
    • Leg elk sneetje in een taartvormpje (± 10 cm) en druk het goed tegen de randen
    • Snijd het overtollige brood weg
    • Schuif de vormpjes ± 10 cm onder een hete grill en rooster de broodbakjes in ± 6 minuten goudbruin
    • Laat intussen de krab uitlekken
    • Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
    • Maak het lente-uitje of de prei schoon en snijd het in piepkleine stukjes
    • Schep de tomaatblokjes, de lente-ui (of prei) en de mayonaise door de krab en breng op smaak met zout en peper
    • Zet de broodbakjes op een bord en schep de krabsalade erin
    • Garneer met een takje dille