Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 2 sneetjes bruinbrood
- 25 gr kruidenboter
- 1 blikje krab (nettogewicht ± 200 gr)
- 1 kleine tomaat
- 1 lente-uitje (of een stukje prei van ± 3 cm)
- 1 eetlepel mayonaise
- Zout
- Peper
- 2 takjes dille
-
Bereiding:- Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter
- Leg elk sneetje in een taartvormpje (± 10 cm) en druk het goed tegen de randen
- Snijd het overtollige brood weg
- Schuif de vormpjes ± 10 cm onder een hete grill en rooster de broodbakjes in ± 6 minuten goudbruin
- Laat intussen de krab uitlekken
- Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
- Maak het lente-uitje of de prei schoon en snijd het in piepkleine stukjes
- Schep de tomaatblokjes, de lente-ui (of prei) en de mayonaise door de krab en breng op smaak met zout en peper
- Zet de broodbakjes op een bord en schep de krabsalade erin
- Garneer met een takje dille