voor: 20 krakelingen

  • Ingrediënten
    • 450 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 6 gr instant gist (zakje)
    • 25 gr boter
    • 3 dl melk
    • 1 ei losgeroerd
    • Grof zeezout om mee te strooien

  • Bereiding:
    • Vermeng in een kom de bloem, het zout en de gist
    • Laat de boter smelten en roer hem door de melk
    • Laat de melk zonodig afkoelen tot lauw en giet hem bij de bloem
    • Roer tot een zacht deeg
    • Kneed het 10 minuten tot het glad is
    • Verdeel het deeg in 20 stukken
    • Rol hiervan slierten van 30 cm lang
    • Vorm hiervan knopen of cirkels
    • Laat ze op een ingevette bakplaat circa 15 minuten rijzen
    • Verwarm de oven voor op 230°C
    • Bestrijk de krakelingen met losgeroerd ei en bestrooi ze rijkelijk met grof zout
    • Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur onmiddellijk terug tot 200°C
    • Bak ze in circa 20 minuten mooi bruin