voor: 20 krakelingen
- Ingrediënten
- 450 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 6 gr instant gist (zakje)
- 25 gr boter
- 3 dl melk
- 1 ei losgeroerd
- Grof zeezout om mee te strooien
- Bereiding:
- Vermeng in een kom de bloem, het zout en de gist
- Laat de boter smelten en roer hem door de melk
- Laat de melk zonodig afkoelen tot lauw en giet hem bij de bloem
- Roer tot een zacht deeg
- Kneed het 10 minuten tot het glad is
- Verdeel het deeg in 20 stukken
- Rol hiervan slierten van 30 cm lang
- Vorm hiervan knopen of cirkels
- Laat ze op een ingevette bakplaat circa 15 minuten rijzen
- Verwarm de oven voor op 230°C
- Bestrijk de krakelingen met losgeroerd ei en bestrooi ze rijkelijk met grof zout
- Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur onmiddellijk terug tot 200°C
- Bak ze in circa 20 minuten mooi bruin