voor: 32 broodjes
- Ingrediënten
- 350 gr wit brooddeeg
- 500 gr worstevlees
- 2 tl mosterd
- 100 gr fijngeraspte pittige kaas
- Bereiding:
- Maak het deeg, laat het rijzen en sla het in
- Rol het gerezen deeg uit tot een lap van 20 X 50 cm
- Snijd het deeg in de lengte doormidden
- Vorm van het vlees 2 lange worsten van 50 cm
- Bestrijk het deeg met mosterd, strooi de helft van de kaas erover en leg op elke halve deeglap een lange worst
- Vouw het deeg om de worst en rol het met de palmen van uw handen uit tot 45 cm
- Snijd elke rol in 16 stukken
- Kerf ze aan de bovenkant in met een mes
- Bestrooi ze met de resterende kaas
- Plaats de broodjes op ingevette bakplaten en laat ze 30 minuten rijzen
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Bak ze circa 25 minuten