voor: 2 broden van circa 500 gr
- Ingrediënten
- 15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
- 500 gr meergranenmeel of tarwemeel
- 175 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 2 el walnotenolie
- 1.5 el zure room
- 100 gr walnoten
- Losgeroerd ei om te glaceren
- Bereiding:
- Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over
- Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten tot zich schuim vormt
- Doe de meelsoorten met het zout in een kom
- Roer er het gistmengsel, de olie en zure room door
- Kneed 5 minuten tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom
- Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof
- Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door
- Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume
- Verwarm de oven voor op 230°C
- Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30 minuten