voor: 2 broden van circa 500 gr

  • Ingredi├źnten
    • 15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
    • 500 gr meergranenmeel of tarwemeel
    • 175 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 2 el walnotenolie
    • 1.5 el zure room
    • 100 gr walnoten
    • Losgeroerd ei om te glaceren

  • Bereiding:
    • Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over
    • Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten tot zich schuim vormt
    • Doe de meelsoorten met het zout in een kom
    • Roer er het gistmengsel, de olie en zure room door
    • Kneed 5 minuten tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom
    • Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof
    • Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door
    • Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume
    • Verwarm de oven voor op 230┬░C
    • Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30 minuten