hoeveelheid: 1 krans
- Ingrediënten
- 1 portie zoet deeg [Chelsea buns)
Voor de vulling: - 100 gr gedroogde en kleingesneden abrikozen
- 4 el vers sinaasappelsap
- Geraspte schil van 1 sinaasappel
- 75 gr boter
- 50 gr gele basterdsuiker
- 1/2 theelepel gemengde specerijen
- 50 gr gedroogde vruchten, gehakt
- 50 gr bigarreaux, fijngesneden
- 50 gr amandelsnippers of stukjes pecan
- 2 el vloeibare honing
- 1 portie zoet deeg [Chelsea buns)
- Bereiding:
- Maak het zoete deeg volgens recept Chelsea buns
- Laat het afgedekt rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm in een pan de abrikozen met het sinaasappelsap, laat ze wellen en afkoelen
- Roer alle ingrediënten voor de vulling door de abrikozen
- Rol het deeg uit tot een lap van 22 X 30 cm
- Verdeel de vulling erover
- Rol het deeg op tot een lange rol
- Snijd hem in de lengte doormidden, vlecht de helften aan elkaar en vorm er een krans van
- Laat deze op een ingevette bakplaat afgedekt 1 uur rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bak de broodkrans 25 minuten tot hij goudbruin is
- Bestrijk de broodkrans tot slot met honing