hoeveelheid: 1 krans

  • Ingrediënten
    • 1 portie zoet deeg [Chelsea buns)


      Voor de vulling:

    • 100 gr gedroogde en kleingesneden abrikozen
    • 4 el vers sinaasappelsap
    • Geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 75 gr boter
    • 50 gr gele basterdsuiker
    • 1/2 theelepel gemengde specerijen
    • 50 gr gedroogde vruchten, gehakt
    • 50 gr bigarreaux, fijngesneden
    • 50 gr amandelsnippers of stukjes pecan
    • 2 el vloeibare honing

  • Bereiding:
    • Maak het zoete deeg volgens recept Chelsea buns
    • Laat het afgedekt rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm in een pan de abrikozen met het sinaasappelsap, laat ze wellen en afkoelen
    • Roer alle ingrediënten voor de vulling door de abrikozen
    • Rol het deeg uit tot een lap van 22 X 30 cm
    • Verdeel de vulling erover
    • Rol het deeg op tot een lange rol
    • Snijd hem in de lengte doormidden, vlecht de helften aan elkaar en vorm er een krans van
    • Laat deze op een ingevette bakplaat afgedekt 1 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Bak de broodkrans 25 minuten tot hij goudbruin is
    • Bestrijk de broodkrans tot slot met honing