- Ingrediënten:
- 1/2 portie deeg voor volkorenbrood
- 1 grote ui, fijngehakt
- 25 gr boter
- 6 el melk
- 2 el verse salie of 1 theelepel gedroogde salie
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 100 gr mozzarella, geraspt
- 1 el burghul
- Bereiding:
- Laat de ui 5 minuten trekken in een pannetje met de boter en melk
- Giet de ui af en laat afkoelen
- Maak het deeg zoals aangegeven in het recept
- Kneed er de ui, salie, mosterd en de helft van de kaas door
- Vorm 3 lange slierten van het deeg en vlecht ze
- Druk ze aan de uiteinden stevig tegen elkaar
- Plaats het brood op een ingevette bakplaat en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Verwijder de folie, bestrooi het brood met de resterende kaas en de burghul
- Verwarm de oven voor op 230°C en bak het brood 15 minuten
- Zet de oven op 200°C en bak het brood nog 15 minuten