voor: 1 tulband

  • Ingredi├źnten
    • Dubbele portie zoet deeg (Chelsea buns)
    • Gesmolten boter om in te vetten
    • 85 gr amandelen in vlies
    • Geraspte schil van 1 citroen
    • 1 tl vanille essence
    • 100 gr pure chocolade, verbrokkeld
    • 100 gr rozijnen
    • 2 el bruine rum
    • Poedersuiker om te bestrooien

  • Bereiding:
    • Maak het deeg zoals aangegeven
    • Laat het rijzen tot het dubbele volume
    • Sla er de luchtbellen uit
    • Vet een tulbandvorm dik in met boter
    • Schik de amandelen in de ribbels
    • Plaats de vorm in de koelkast
    • Werk het citroenraspsel, de vanille, de chocolade, rozijnen en rum door het deeg
    • Schep het voorzichtig in de vorm, zodat de amandelen op hun plaats blijven
    • Laat het deeg 1 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200┬░C
    • Bak de tulband 45 minuten, tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt
    • Laat de tulband 5 minuten afkoelen en stort hem voorzichtig op een rooster
    • Laat de tulband afkoelen en bestuif hem met poedersuiker