voor: circa 36 tortilla’s

  • Ingrediënten
    • 450 gr tarwebloem
    • 1 tl zout
    • 85 gr reuzel of margarine
    • 3 dl warm water

  • Bereiding:
    • Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf het vet erdoor
    • Voeg zoveel warm water toe dat u een zacht, licht kleverig deeg krijgt
    • Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het niet meer plakt
    • Verdeel het in 6 stukken
    • Rol 1 stuk uit tot een zeer dunne lap en snijd hieruit met behulp van een schoteltje zoveel mogelijk rondjes van 12 cm doorsnee
    • Herhaal met de resterende deegballen en deegrestjes
    • Verhit een koekepan of grilleerplaat met anti-kleeflaag en bak elke tortilla zonder vet circa 40 seconden aan elke kant
    • Ze moeten zacht blijven en bruine spikkels krijgen
    • Als u ze te lang bakt, worden ze te broos
    • Stapel de tortilla’s op en dek ze af met een doek
    • Serveer ze warm Bewaren:
    • Stapel de tortilla’s met een velletje bakpapier ertussen
    • Verpak ze in een plastic zakje
    • In de koelkast zijn ze 2 dagen houdbaar
    • Opgestapeld als aangegeven en verpakt in diepvrieszakjes zijn ze 6 maanden houdbaar in de diepvries
    • Warm ze 15 minuten op in een oven op 190°C, of enkele minuten in de magnetron