voor: circa 36 tortilla’s
- Ingrediënten
- 450 gr tarwebloem
- 1 tl zout
- 85 gr reuzel of margarine
- 3 dl warm water
- Bereiding:
- Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf het vet erdoor
- Voeg zoveel warm water toe dat u een zacht, licht kleverig deeg krijgt
- Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het niet meer plakt
- Verdeel het in 6 stukken
- Rol 1 stuk uit tot een zeer dunne lap en snijd hieruit met behulp van een schoteltje zoveel mogelijk rondjes van 12 cm doorsnee
- Herhaal met de resterende deegballen en deegrestjes
- Verhit een koekepan of grilleerplaat met anti-kleeflaag en bak elke tortilla zonder vet circa 40 seconden aan elke kant
- Ze moeten zacht blijven en bruine spikkels krijgen
- Als u ze te lang bakt, worden ze te broos
- Stapel de tortilla’s op en dek ze af met een doek
- Serveer ze warm Bewaren:
- Stapel de tortilla’s met een velletje bakpapier ertussen
- Verpak ze in een plastic zakje
- In de koelkast zijn ze 2 dagen houdbaar
- Opgestapeld als aangegeven en verpakt in diepvrieszakjes zijn ze 6 maanden houdbaar in de diepvries
- Warm ze 15 minuten op in een oven op 190°C, of enkele minuten in de magnetron