voor: 18 broodjes
- Ingrediënten
- 1 portie zoet deeg (Chelsea buns)
- 75 gr krenten
- 1 losgeroerd ei
- Bereiding:
- Verdeel het deeg in 18 stukken
- Rol hiervan slierten van 20 cm en vorm hiervan:
- S-vorm: waarvan de punten tegen de stam aan krullen
- Ramshoorns: vouw de sliert dubbel en krul de punten
- Kruis: verdeel de sliert in tweeen, plaats ze kruiselings op elkaar en laat de punten krullen als bij de S-vorm
- Dubbele C: verdeel de sliert in tweeen, plaats ze ruggelings tegen elkaar en laat de punten krullen
- Bisschopspruik: verdeel de sliert in drieen, buig ze enigszins, laat de punten krullen en druk ze tegen elkaar
- Plaats de broodjes op ingevette bakplaten, versier ze met krenten en bestrijk ze met ei
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bak de broodjes vervolgens in 10 tot 15 minuten goudbruin