voor: 2 broden

  • Ingrediënten
    • 15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist
    • 1 el vloeibare honing
    • 3.25 dl lauwe melk
    • 450 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • Geraspte schil van 1 citroen
    • 2 eieren, losgeroerd
    • 50 gr boter, gesmolten

      Voor het glazuur:

    • 1 el fijne witte suiker, opgelost in 2 el water

      Serveren met:

    • Room

  • Bereiding:
    • Roer de gist en honing door de melk
    • Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten staan tot zich schuim vormt
    • Klop er 100 gr bloem door en laat het mengsel circa 30 minuten staan op een warme plaats tot zich schuim vormt
    • Voeg de overige ingredienten toe en roer alles tot een glad deeg
    • Doe het over in 2 ingevette kleine cakevormen en laat 1.5 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 220°C
    • Bak de broden 20 minuten tot ze lichtbruin zijn
    • Haal ze uit hun vormen en laat ze afkoelen
    • Kook het suikerwater tot een siroop en bestrijk hiermee de broden
    • Snijd de afgekoelde broden horizontaal in drieen
    • Bestrijk de lagen rijkelijk met room en stapel ze weer op