voor: 2 broden
- Ingrediënten
- 15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist
- 1 el vloeibare honing
- 3.25 dl lauwe melk
- 450 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- Geraspte schil van 1 citroen
- 2 eieren, losgeroerd
- 50 gr boter, gesmolten Voor het glazuur:
- 1 el fijne witte suiker, opgelost in 2 el water Serveren met:
- Room
- Bereiding:
- Roer de gist en honing door de melk
- Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten staan tot zich schuim vormt
- Klop er 100 gr bloem door en laat het mengsel circa 30 minuten staan op een warme plaats tot zich schuim vormt
- Voeg de overige ingredienten toe en roer alles tot een glad deeg
- Doe het over in 2 ingevette kleine cakevormen en laat 1.5 uur rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Bak de broden 20 minuten tot ze lichtbruin zijn
- Haal ze uit hun vormen en laat ze afkoelen
- Kook het suikerwater tot een siroop en bestrijk hiermee de broden
- Snijd de afgekoelde broden horizontaal in drieen
- Bestrijk de lagen rijkelijk met room en stapel ze weer op