- Ingrediënten
- 200 gr pruimendanten zonder pit
- 3 dl hete thee
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr boter
- 250 gr zelfrijzend volkorenmeel of volkorenmeel met bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 tl dubbelkoolzure soda
- 1 tl gemalen kaneel
- 50 gr fijngehakte noten
- 1 ei losgeroerd
- Bereiding:
- Verwarm de pruimen, thee, boter en suiker in een pannetje
- Laat de boter smelten en de suiker oplossen
- Laat het mengsel volledig afkoelen
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Vet een broodvorm van 1 liter inhoud in
- Zeef het meel met het zout, de soda en kaneel
- Roer er het afgekoelde pruimenmengsel en de noten door
- Schep het beslag in de vorm en bak het brood 1 uur tot het stevig aanvoelt
- Laat het afkoelen in de vorm
- Laat het liefst een dag rusten, verpakt in vershoudfolie
- Serveer het brood met boter