• Ingredi├źnten
    • 200 gr pruimendanten zonder pit
    • 3 dl hete thee
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr boter
    • 250 gr zelfrijzend volkorenmeel of volkorenmeel met bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 1 tl dubbelkoolzure soda
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 50 gr fijngehakte noten
    • 1 ei losgeroerd

  • Bereiding:
    • Verwarm de pruimen, thee, boter en suiker in een pannetje
    • Laat de boter smelten en de suiker oplossen
    • Laat het mengsel volledig afkoelen
    • Verwarm de oven voor op 180┬░C
    • Vet een broodvorm van 1 liter inhoud in
    • Zeef het meel met het zout, de soda en kaneel
    • Roer er het afgekoelde pruimenmengsel en de noten door
    • Schep het beslag in de vorm en bak het brood 1 uur tot het stevig aanvoelt
    • Laat het afkoelen in de vorm
    • Laat het liefst een dag rusten, verpakt in vershoudfolie
    • Serveer het brood met boter