• Ingredi├źnten
    • 2 tl gedroogde gist
    • 1 tl fijne witte suiker
    • 3 dl lauw water
    • 500 gr bakkersbloem
    • 1/2 tl zout
    • 2 el olijfolie
    • 4 el tomatensaus voor pizza

      Quattro Stagioni:

    • 2 grote tomaten, in plakken
    • 50 gr ham of salami
    • 50 gr kleine champignons
    • 50 gr ansjovis uit blik, uitgelekt
    • 400 gr artisjokhartjes uit blik, uitgelekt, in vieren
    • 50 gr zwarte olijven, zonder pit
    • 50 gr mozzarella, geraspt

      Spek en kaas:

    • 4 dikke plakken spek zonder zwoerd, kleingesneden
    • 100 gr pittige kaas, geraspt
    • Verse blaadjes basilicum, fijngehakt

      Pepperoni:

    • 1 middelgrote chilipeper, zaad verwijderd, in ringetjes
    • 100 gr kleine champignons, in plakjes
    • 1 el olijfolie
    • 50 gr peperoni worst in plakjes
    • 100 gr mozzarella of pittige kaas, geraspt

  • Bereiding:
    • Strooi de gist en de suiker bij het water en laat 20 minuten rusten tot zich schuim vormt
    • Zeef de bloem met het zout in een kom
    • Voeg het gistmengsel en de olie toe
    • Roer tot een zacht deeg
    • Kneed het deeg 5 minuten tot het glad en elastisch is
    • Laat het afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 220┬░C
    • Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
    • Rol het deeg uit tot twee ronde lappen van 25 tot 30 cm doorsnee
    • Plaats ze op ingevette bakplaten
    • Bestrijk ze met tomatensaus en het beleg van uw keus
    • Laat ze nog 15 minuten rijzen en bak ze in circa 25 minuten krokant
      Quattro Stagioni:
    • Verdeel de vulling over de pizza en bak als boven aangegeven, circa 25 minuten.
      Spek en kaas:
    • Bestrooi de pizza hiermee en bak als boven
      Pepperoni:
    • Verdeel de vulling over de tomatensaus, bestrijk de groenten met olijfolie, strooi de kaas erover en bak als boven