hoeveelheid: 1 brood van 700 gr

  • Ingredi├źnten
    • 15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
    • 700 gr ongebleekte bakkersbloem of een mengsel van 1 deel roggemeel en 3 delen bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 2 el zemelen
    • 2 el tarwekiemen
    • 25 gr margarine
    • 1 tl moutextract
    • 1.5 dl yoghurt

  • Bereiding:
    • Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over
    • Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten
    • Zeef de bloem met het zout in een kom
    • Roer er de zemelen en tarwekiemen door
    • Wrijf er de margarine door
    • Voeg het gistmengsel, moutextract en de yoghurt toe en roer alles tot een zacht deeg
    • Kneed het 5 minuten tot het glad is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
    • Vorm een langwerpig brood en leg dit op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat
    • Laat het brood afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Bestrooi het met meel en zemelen en kerf het enkele malen kruiselings in
    • Verwarm de oven voor op 220┬░C en bak het brood 20 tot 25 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt