hoeveelheid: 1 brood van 700 gr
- Ingrediënten
- 15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
- 700 gr ongebleekte bakkersbloem of een mengsel van 1 deel roggemeel en 3 delen bakkersbloem
- 1 tl zout
- 2 el zemelen
- 2 el tarwekiemen
- 25 gr margarine
- 1 tl moutextract
- 1.5 dl yoghurt
- Bereiding:
- Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over
- Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten
- Zeef de bloem met het zout in een kom
- Roer er de zemelen en tarwekiemen door
- Wrijf er de margarine door
- Voeg het gistmengsel, moutextract en de yoghurt toe en roer alles tot een zacht deeg
- Kneed het 5 minuten tot het glad is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
- Vorm een langwerpig brood en leg dit op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat
- Laat het brood afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Bestrooi het met meel en zemelen en kerf het enkele malen kruiselings in
- Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 20 tot 25 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt