• Ingrediënten
    • 225 gr tarwebloem
    • 1 el bakpoeder
    • 1/2 tl dubbelkoolzure soda
    • 2 el fijne witte suiker
    • 3 el gele basterdsuiker
    • 1 ei
    • 2.5 dl melk
    • Snufje zout
    • 50 gr boter, gesmolten

      Met kaneel:

    • 25 gr havervlokken
    • 2 tl gemalen kaneel
    • 2 tl vloeibare honing
    • 1 el sinaasappelsap
    • 100 gr rozijnen

      Met bosbessen:

    • 100 gr fijne witte suiker
    • 75 gr blauwe bessen
    • Paar druppels vanille essence

      Met chocolade:

    • 4 el cacao
    • 100 gr pure chocolade, grofgehakt
    • 100 gr witte chocolada, grofgehakt

      Met banaan:

    • 50 gr zemelen
    • 2 grote bananen, geprakt

  • Bereiding:
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Bekleed 10 grote muffinvormpjes met papieren vormpjes
    • Zeef alle droge bestanddelen in een kom
    • Maak een kuiltje in het midden
    • Roer het ei, de melk en het zout door elkaar en werk dit door de bloem in de kom
    • Voeg eveneens de gesmolten boter toe
    • Roer alle ingredienten goed door elkaar, maar roer beslist niet te lang
    • Vouw de overige ingredienten erdoor
    • Vul de muffinvormpjes voor driekwart
    • Bak ze 20 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt
    • Serveer ze warm of koud
      Met kaneel:
    • Roer de havervlokken en kaneel door de droge ingredienten
    • Voeg de honing en het sinaasappelsap tegelijk met de melk toe
    • Vouw de rozijnen er op het laatst door
    • Bak als boven aangegeven
      Met bosbessen:
    • Laat de basterdsuiker achterwege
    • Gebruikt u bessen uit blik, voeg dan de helft minder fijne witte suiker toe
    • Vouw ze met de vanille essence door het beslag
    • Bak ze als boven aangegeven
      Met chocolade:
    • Zeef de cacao met de droge ingrediënten
    • Vouw de gehakte chocolade door het beslag
    • Bak ze als boven aangegeven
      Met banaan:
    • Roer de zemelen door de droge bestanddelen
    • Vouw de bananen op het laatst door het beslag
    • Bak ze als boven aangegeven