- Ingrediënten
- 225 gr tarwebloem
- 1 el bakpoeder
- 1/2 tl dubbelkoolzure soda
- 2 el fijne witte suiker
- 3 el gele basterdsuiker
- 1 ei
- 2.5 dl melk
- Snufje zout
- 50 gr boter, gesmolten Met kaneel:
- 25 gr havervlokken
- 2 tl gemalen kaneel
- 2 tl vloeibare honing
- 1 el sinaasappelsap
- 100 gr rozijnen Met bosbessen:
- 100 gr fijne witte suiker
- 75 gr blauwe bessen
- Paar druppels vanille essence Met chocolade:
- 4 el cacao
- 100 gr pure chocolade, grofgehakt
- 100 gr witte chocolada, grofgehakt Met banaan:
- 50 gr zemelen
- 2 grote bananen, geprakt
- Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bekleed 10 grote muffinvormpjes met papieren vormpjes
- Zeef alle droge bestanddelen in een kom
- Maak een kuiltje in het midden
- Roer het ei, de melk en het zout door elkaar en werk dit door de bloem in de kom
- Voeg eveneens de gesmolten boter toe
- Roer alle ingredienten goed door elkaar, maar roer beslist niet te lang
- Vouw de overige ingredienten erdoor
- Vul de muffinvormpjes voor driekwart
- Bak ze 20 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt
- Serveer ze warm of koud
Met kaneel: - Roer de havervlokken en kaneel door de droge ingredienten
- Voeg de honing en het sinaasappelsap tegelijk met de melk toe
- Vouw de rozijnen er op het laatst door
- Bak als boven aangegeven
Met bosbessen: - Laat de basterdsuiker achterwege
- Gebruikt u bessen uit blik, voeg dan de helft minder fijne witte suiker toe
- Vouw ze met de vanille essence door het beslag
- Bak ze als boven aangegeven
Met chocolade: - Zeef de cacao met de droge ingrediënten
- Vouw de gehakte chocolade door het beslag
- Bak ze als boven aangegeven
Met banaan: - Roer de zemelen door de droge bestanddelen
- Vouw de bananen op het laatst door het beslag
- Bak ze als boven aangegeven