voor: 2 broden van circa 500 gr
- Ingrediënten
- 1 portie deeg voor focaccia
- 50 gr maismeel
- 200 gr zongedroogde tomaten op olie, kleingesneden
- 2 el olijfolie (uit de pot met tomaten)
- Bereiding:
- Maak het deeg en kneed er het maismeel en de olie van de tomaten door
- Laat het deeg afgedekt rijzen tot het dubbele volume
- Sla er de luchtbellen uit
- Kneed er de helft van de tomaten door
- Rol het deeg uit en verdeel er de rest van de tomaten over
- Rol de deeglap op als een rollade en vul hiermee 2 broodblikken van 1/2 liter inhoud
- Laat de broden afgedekt rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kerf de bovenkanten van de broden in
- Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven
- Bak de broden 45 minuten
- Laat ze afkoelen op een rooster