voor: 2 broden van circa 500 gr

  • Ingrediënten
    • 1 portie deeg voor focaccia
    • 50 gr maismeel
    • 200 gr zongedroogde tomaten op olie, kleingesneden
    • 2 el olijfolie (uit de pot met tomaten)

  • Bereiding:
    • Maak het deeg en kneed er het maismeel en de olie van de tomaten door
    • Laat het deeg afgedekt rijzen tot het dubbele volume
    • Sla er de luchtbellen uit
    • Kneed er de helft van de tomaten door
    • Rol het deeg uit en verdeel er de rest van de tomaten over
    • Rol de deeglap op als een rollade en vul hiermee 2 broodblikken van 1/2 liter inhoud
    • Laat de broden afgedekt rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Kerf de bovenkanten van de broden in
    • Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven
    • Bak de broden 45 minuten
    • Laat ze afkoelen op een rooster