voor: 20 muffins
- Ingrediënten
- 15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist
- 2.5 dl lauwe melk
- 450 gr bakkersbloem
- 1 tl zout
- 1 ei losgeroerd
- 25 gr boter, gesmolten
- 50 gr griesmeel
- Bereiding:
- Roer de gist door de melk
- Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt
- Zeef de bloem met het zout en roer er het gistmengsel, ei en de boter door
- Kneed tot een glad, elastisch deeg dat niet plakkerig is
- Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik
- Steek hieruit rondjes van 9 cm
- Bestuif ze met griesmeel
- Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat
- Laat ze afgedekt rijzen tot het dubbele volume
- Bak de muffins 5 minuten op een grilleerplaat of koekplaat, of bak ze 10 minuten in een op 230°C voorverwarmde oven
- Keer ze halverwege
- Serveer de muffins warm, rooster ze aan beide kanten, snijd ze open en besmeer ze met boter