voor: 20 muffins

  • Ingredi├źnten
    • 15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist
    • 2.5 dl lauwe melk
    • 450 gr bakkersbloem
    • 1 tl zout
    • 1 ei losgeroerd
    • 25 gr boter, gesmolten
    • 50 gr griesmeel

  • Bereiding:
    • Roer de gist door de melk
    • Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt
    • Zeef de bloem met het zout en roer er het gistmengsel, ei en de boter door
    • Kneed tot een glad, elastisch deeg dat niet plakkerig is
    • Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik
    • Steek hieruit rondjes van 9 cm
    • Bestuif ze met griesmeel
    • Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat
    • Laat ze afgedekt rijzen tot het dubbele volume
    • Bak de muffins 5 minuten op een grilleerplaat of koekplaat, of bak ze 10 minuten in een op 230┬░C voorverwarmde oven
    • Keer ze halverwege
    • Serveer de muffins warm, rooster ze aan beide kanten, snijd ze open en besmeer ze met boter