voor: 1 brood

  • Ingredi├źnten
    • 450 gr bakkersbloem
    • 1/2 tl zout
    • 100 gr boter
    • 12 gr instant gist (2 zakjes)
    • 50 gr fijne witte suiker
    • 175 gr zachte gedroogde abrikozen, kleingesneden
    • 50 gr grote rozijnen
    • 1/2 sinaasappel, kleingesneden
    • 2 losgeroerde eieren
    • 6 el lauwe melk

      Voor de kruimellaag:

    • 25 gr boter
    • 25 gr bloem
    • 25 gr fijne witte suiker
    • 1 tl gemalen kaneel

  • Bereiding:
    • Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf er de boter door
    • Roer er de gist, suiker, gedroogde vruchten en stukjes sinaasappel door
    • Voeg de eieren en melk toe en roer alles 2 minuten
    • Doe het mengsel over in een ingevette broodvorm van 1 liter inhoud of een langwerpige cakevorm
    • Laat afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200┬░C Maak de kruimellaag:
    • Wrijf de boter door de bloem zodat u een kruimelig mengsel krijgt en roer hier de suiker en kaneel door
    • Bestrooi hiermee het deeg en bak het 55 minuten