voor: 10 stuks
- Ingrediënten
- 1 portie pizzadeeg gemaakt met 250 gr bakkersbloem en 250 gr volkorenmeel
Voor de vulling: - 250 gr uien, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 500 gr lamsgehakt
- 400 gr tomaten uit blik
- 4 el tomatenpuree
- 1/2 tl gemalen piment
- Snufje cayennepeper
- Peper
- Zout
Voor de garnering: - 4 el fijngehakte verse peterselie en koriander
- 2 el pijnboompitten, licht geroosterd
- 1 portie pizzadeeg gemaakt met 250 gr bakkersbloem en 250 gr volkorenmeel
- Bereiding:
- Maak het pizzadeeg
- Laat het rijzen en maak ondertussen de vulling
- Bak de uitjes en maak ondertussen de vulling
- Bak de uitjes in de olie, voeg het gehakt toe en bak het rul
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, piment, cayennepeper en peper en zout toe. Laat het mengsel inkoken en dan afkoelen
- Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
- Vorm platte deegrondjes van 10 tot 15 cm
- Verdeel de afgekoelde vulling erover
- Plaats de lahma’s op ingevette bakplaten en laat ze 10 minuten rijzen
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Bak de lahma’s 10 minuten
- Bestrooi ze met kruiden en pijnboompitten
- Direct serveren