voor: 10 stuks

  • Ingrediënten
    • 1 portie pizzadeeg gemaakt met 250 gr bakkersbloem en 250 gr volkorenmeel


      Voor de vulling:

    • 250 gr uien, fijngehakt
    • 2 el olijfolie
    • 500 gr lamsgehakt
    • 400 gr tomaten uit blik
    • 4 el tomatenpuree
    • 1/2 tl gemalen piment
    • Snufje cayennepeper
    • Peper
    • Zout


      Voor de garnering:

    • 4 el fijngehakte verse peterselie en koriander
    • 2 el pijnboompitten, licht geroosterd

  • Bereiding:
    • Maak het pizzadeeg
    • Laat het rijzen en maak ondertussen de vulling
    • Bak de uitjes en maak ondertussen de vulling
    • Bak de uitjes in de olie, voeg het gehakt toe en bak het rul
    • Voeg de tomaten, tomatenpuree, piment, cayennepeper en peper en zout toe. Laat het mengsel inkoken en dan afkoelen
    • Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
    • Vorm platte deegrondjes van 10 tot 15 cm
    • Verdeel de afgekoelde vulling erover
    • Plaats de lahma’s op ingevette bakplaten en laat ze 10 minuten rijzen
    • Verwarm de oven voor op 220°C
    • Bak de lahma’s 10 minuten
    • Bestrooi ze met kruiden en pijnboompitten
    • Direct serveren