voor: 1 brood
- Ingrediënten
- 1 portie zoet deeg (Chelsea Buns)
- 100 gr zachte boter
- 100 gr kristalsuiker
- Bereiding:
- Maak het deeg en laat het afgedekt rijzen tot het dubbele volume
- Sla het in en rol het uit tot een lap van 25 X 25 cm
- Bestrijk het met 75 gr gesmolten boter en bestrooi met 75 gr suiker
- Vouw het brood in drieen en rol het uit (zorg dat de boter binnengesloten blijft)
- Rol het zo nog 3 keer uit en vorm er ten slotte een ronde lap van 20 cm doorsnee van
- Vet een springvorm in met de resterende boter en druk het deeg in de vorm
- Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Leg de vorm op een bakplaat en bak het brood 30 minuten
- Bestrooi het brood met de resterende suiker en laat het volledig of gedeeltelijk afkoelen in de vorm