voor: 1 brood

  • Ingredi├źnten
    • 1 portie zoet deeg (Chelsea Buns)
    • 100 gr zachte boter
    • 100 gr kristalsuiker

  • Bereiding:
    • Maak het deeg en laat het afgedekt rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het in en rol het uit tot een lap van 25 X 25 cm
    • Bestrijk het met 75 gr gesmolten boter en bestrooi met 75 gr suiker
    • Vouw het brood in drieen en rol het uit (zorg dat de boter binnengesloten blijft)
    • Rol het zo nog 3 keer uit en vorm er ten slotte een ronde lap van 20 cm doorsnee van
    • Vet een springvorm in met de resterende boter en druk het deeg in de vorm
    • Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 220┬░C
    • Leg de vorm op een bakplaat en bak het brood 30 minuten
    • Bestrooi het brood met de resterende suiker en laat het volledig of gedeeltelijk afkoelen in de vorm