voor: 1 kerststol

  • Ingredi├źnten
    • 1 portie zoet deeg (Chelsea buns)
    • 25 gr geschaafde amandelen
    • Geraspte schil van 1 citroen
    • 175 gr oranjesnippers en sukade
    • 50 gr bigarreaux, kleingesneden
    • 25 gr boter, gesmolten
    • 250 gr amandelspijs
    • 50 gr poedersuiker

  • Bereiding:
    • Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er in gedeelten de amandelen, vruchten en het citroenraspsel door
    • Vorm een langwerpige, dikke deeglap van 25 X 30 cm en plaats deze op een ingevette bakplaat
    • Bestrijk hem met wat gesmolten boter
    • Vorm een 25 cm lange worst van de amandelspijs en leg deze middenop de deeglap
    • Vouw de deeglap in drieen over de amandelspijs heen
    • Bestrijk met de resterende boter
    • Laat het brood afgedekt met folie 1 uur rijzen
    • Verwarm de oven voor op 200┬░C
    • Bak het brood 30 tot 40 minuten
    • Laat het afkoelen
    • Bestrooi de kerststol tot slot met poedersuiker