voor: 1 kerststol
- Ingrediënten
- 1 portie zoet deeg (Chelsea buns)
- 25 gr geschaafde amandelen
- Geraspte schil van 1 citroen
- 175 gr oranjesnippers en sukade
- 50 gr bigarreaux, kleingesneden
- 25 gr boter, gesmolten
- 250 gr amandelspijs
- 50 gr poedersuiker
- Bereiding:
- Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er in gedeelten de amandelen, vruchten en het citroenraspsel door
- Vorm een langwerpige, dikke deeglap van 25 X 30 cm en plaats deze op een ingevette bakplaat
- Bestrijk hem met wat gesmolten boter
- Vorm een 25 cm lange worst van de amandelspijs en leg deze middenop de deeglap
- Vouw de deeglap in drieen over de amandelspijs heen
- Bestrijk met de resterende boter
- Laat het brood afgedekt met folie 1 uur rijzen
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bak het brood 30 tot 40 minuten
- Laat het afkoelen
- Bestrooi de kerststol tot slot met poedersuiker