voor: 1 brood

  • Ingredi├źnten
    • 15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist
    • 3 dl lauwe melk
    • 550 gr bakkersbloem
    • 1 ei losgeroerd
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 1/2 tl zout
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • Snufje geraspte nootmuskaat
    • 200 gr rozijnen
    • 100 gr krenten
    • 50 gr oranjesnippers, kleingesneden
    • 50 gr fijne witte suiker

  • Bereiding:
    • Doe de gist in een kom en roer er de melk door
    • Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten
    • Roer er 100 gr bloem door
    • Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt
    • Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven
    • Kneed alles tot een zacht, glad deeg
    • Werk er de vruchten en suiker door
    • Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee
    • Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Verwarm de oven voor op 200┬░C
    • Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt
    • Laat het afkoelen