- Ingrediënten
- 1/2 portie witbrooddeeg verrijkt met 50 gr boter (ipv reuzel) en 1 el vloeibare honing (ipv suiker)
- 1 ei losgeroerd
- 50 gr gesmolten boter
- Bereiding:
- Maak het gistpapje en voeg dit tezamen met de honing en het ei toe aan het deeg
- Kneed 5 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt
- Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
- Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
- Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik
- Steek hieruit rondjes van 8 cm
- Kerf ze licht in met de botte kant van een mes
- Bestrijk ze met een beetje gesmolten boter en klap ze dubbel
- Leg de deegrolletjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de resterende boter
- Laat ze 40 minuten rijzen
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C
- Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin
- Deze honingbroodjes warm serveren