• Ingredi├źnten
    • 1/2 portie witbrooddeeg verrijkt met 50 gr boter (ipv reuzel) en 1 el vloeibare honing (ipv suiker)
    • 1 ei losgeroerd
    • 50 gr gesmolten boter

  • Bereiding:
    • Maak het gistpapje en voeg dit tezamen met de honing en het ei toe aan het deeg
    • Kneed 5 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt
    • Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
    • Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
    • Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik
    • Steek hieruit rondjes van 8 cm
    • Kerf ze licht in met de botte kant van een mes
    • Bestrijk ze met een beetje gesmolten boter en klap ze dubbel
    • Leg de deegrolletjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de resterende boter
    • Laat ze 40 minuten rijzen
    • Verwarm ondertussen de oven voor op 220┬░C
    • Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin
    • Deze honingbroodjes warm serveren