• Ingrediënten
    • 450 gr bakkersbloem
    • 1/2 tl zout
    • 6 gr instant gist (zakje)
    • 85 gr fijne witte suiker
    • 2 tl citroenraspsel
    • 1 ei losgeroerd
    • 2 dl lauwe melk
    • 85 gr boter, gesmolten, afgekoeld

      Voor de vulling:

    • 100 gr maanzaad
    • 15 gr boter
    • 2 el vloeibare honing
    • 100 gr walnoten, grofgehakt
    • 1 el citroenraspsel
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 1 eiwit, stijfgeklopt

      Voor het glazuur:

    • 1 ei losgeroerd met 2 el water

  • Bereiding:
    • Zeef de bloem met het zout
    • Roer er de gist, de suiker en het citroenraspsel door
    • Klop het ei met de lauwe melk en gesmolten boter
    • Voeg dit mengsel toe aan de bloem en roer tot een zacht deeg
    • Kneed het deeg 8 minuten tot het glad en elastisch is
    • Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 1 uur rijzen tot het dubbele volume
    • Maak de vulling
    • Maal het maanzaad fijn in een keukenmachine
    • Roer er de boter en de overige ingredienten door
    • Rol het deeg uit tot 2 rechthoeken van 30 X 45 cm
    • Verdeel de vulling over de beide deeglappen
    • Rol ze op als een rollade
    • Rol de beide deegrollen op als een spiraal en bestijk ze met eierglazuur
    • Verwarm de oven voor op 190°C
    • Laat de broden rijzen tot het dubbele volume
    • Bak de maanzaadbroden 35 minuten