hoeveelheid: 1 brood van circa 500 gr
- Ingrediënten
- 250 gr havervlokken
- 3 dl melk
- 175 gr volkorenmeel
- 175 gr bakkersbloem
- 12 gr instant gist (2 zakjes)
- 2 theelepels zout
- 55 gr margarine
- 2 el vloeibare honing
- 5 el lauw water
- Bereiding:
- Doe de haver en melk in een kom en laat 30 minuten weken
- Voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot u een zacht deeg hebt
- Kneed nog 10 minuten tot het deeg soepel is
- Doe het terug in de kom, dek het af met ingevette plastic folie en laat het rijzen tot het dubbele volume
- Kneed het deeg en druk de luchtbellen eruit
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Vorm een grote en een kleine bal van het deeg
- Druk de grote bal plat op een ingevette bakplaat
- Druk de kleine bal in en plaats hem op de grote bal
- Knip het brood langs de zijkanten in
- Bestuif een pollepelsteel met bloem en steek deze door de broodballen
- Strooi er wat havervlokken over en bak het brood 25 minuten, tot het hol klinkt als u tegen de bodem tikt