hoeveelheid: 1 brood van circa 500 gr

  • Ingrediënten
    • 250 gr havervlokken
    • 3 dl melk
    • 175 gr volkorenmeel
    • 175 gr bakkersbloem
    • 12 gr instant gist (2 zakjes)
    • 2 theelepels zout
    • 55 gr margarine
    • 2 el vloeibare honing
    • 5 el lauw water

  • Bereiding:
    • Doe de haver en melk in een kom en laat 30 minuten weken
    • Voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot u een zacht deeg hebt
    • Kneed nog 10 minuten tot het deeg soepel is
    • Doe het terug in de kom, dek het af met ingevette plastic folie en laat het rijzen tot het dubbele volume
    • Kneed het deeg en druk de luchtbellen eruit
    • Verwarm de oven voor op 220°C
    • Vorm een grote en een kleine bal van het deeg
    • Druk de grote bal plat op een ingevette bakplaat
    • Druk de kleine bal in en plaats hem op de grote bal
    • Knip het brood langs de zijkanten in
    • Bestuif een pollepelsteel met bloem en steek deze door de broodballen
    • Strooi er wat havervlokken over en bak het brood 25 minuten, tot het hol klinkt als u tegen de bodem tikt